Is chiropraxie iets voor jou?

 
 

Ben je iemand die graag het beste uit jezelf haalt en graag optimaal wil kunnen presteren? Denk je graag mee over de oorzaak van klachten en neem je enkel medicatie of inspuitingen als het echt niet anders meer kan? Denk je op vlak van gezondheid vooral op lange termijn? Oordeel je graag zelf over wat het beste voor jou werkt? Wil je vooral preventief werken en zelf verantwoordelijkheid nemen? Neem je gewoonlijk geïnformeerde beslissingen gebaseerd op verschillende visies en second opinion? Ja?

Dan is chiropraxie beslist iets voor jou. Chiropraxie is de minst invasieve methode om het beste uit je bewegingsstelsel te halen.

Steeds meer mensen zijn intensief met sport bezig. Bij topsporters is al langer bewezen dat chiropraxie de prestaties verbetert en sportletsels voorkomt. De link met het gewone dagelijkse leven is natuurlijk snel gelegd.

Heel wat klachten over spierpijn, pijn aan de ledematen, gewrichten of pezen en zelfs minder goed recupereren vinden hun oorzaak in het bewegingsapparaat. Ze kunnen door de chiropractor verholpen worden. Zonder medicatie.

Een bezoek aan de RUGspecialist zal snel duidelijkheid brengen.

 
 

De juiste behandeling op het juiste moment

Als je je pijn niet hoger ingeschat dan 2 op 10 dan kan je een paar dagen afwachten. Is de pijn hoger dan is de chiropractor je beste optie om zo snel mogelijk de oorzaak te vinden en te verhelpen.

Een chiropractor trieert en verwijst je door voor andere onderzoeken bij de minste twijfel. Een chiropractor overloopt een lijst van de mogelijke oorzaken met jou en behandelt pas wanneer de parameters uit je verhaal kloppen en “de lichten op groen staan” voor een “therapeutische poging”.

De juiste indicaties voor manipulatie zijn spierverkramping, gewrichtsstijfheid en verhoogde drukpijn. Gaat de pijn hoger dan 6/10 dient er overwogen te worden om tevens de huisarts te contacteren. Bij duidelijke neurologische symptomen of na trauma is er altijd beeldvorming nodig.

Rugpijn = de chiropractor bezoeken

 
 

Bewegings-gerelateerde klachten

Pijn en stijfheid of andere klachten die relatief snel verminderen door te bewegen. Het moeilijk op gang komen na het zitten of het liggen, pijn die eerder vermindert overdag, niet lang kunnen blijven staan, wakker worden door het draaien in bed.

Het zijn klachten die ontstaan door onwillige spieren en dito gewrichten in de wervelkolom. Ze kunnen met heel veel pijn gepaard gaan en de levenskwaliteit serieus doen afnemen. Moet je bijvoorbeeld na het zitten moeite doen om op te starten?

Bel dan naar je chiropractor want die kan jou in de meeste gevallen helpen.