Waarom kiezen voor de RUGspecialist?

 
 

Vanwege de beste intenties die er heersen om u te helpen; desnoods door te verwijzen. Een voorafgaand gesprek en een relevant onderzoek is hier de gouden standaard. Er wordt geen behandeling verricht als er geen onderbouwde plausibele verklaring voor de klachten kan worden gevonden in de functie van het bewegingsstelsel.

Alleen als er voldoende indicaties zijn wordt er een voorstel geformuleerd om, in overleg, tot een duurzame oplossing te komen.

Zelfredzaamheid, inspraak, samenwerking en positieve communicatie worden aangemoedigd om op basis van een strak plan samen te werken aan het gemeenschappelijke doel. Zo dicht mogelijk tegen uw optimale capaciteit kunnen functioneren of presteren op een gezonde manier is mijn grootste zorg.

Zakelijk

Karl Devriese:

Chiropractor, afgestudeerd aan het Palmer College of Chiropractic, gespecialiseerd in chiropractische neurologie als “Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board” in 1997.

Karl Devriese behaalde eveneens het diploma van Licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit Gent. Hij heeft zelf vooral intensief tennis en duurtraining beoefend.

Andere certificaten

ICSSD: "International Chiropractic Sports Science Diploma" afgeleverd door de FICS: (Fédération Internationale de Chiropractique du Sport)

Basic Life Support, Automatic External Defibrillation, Belgian Resusciation Council (BRC), European Resusciation Council (ERC): basisreanimatiecertificaat voor 2008

FEAC: "Fellow at the European Academy of Chiropractic"

Persoonlijk

Karl Devriese: “Mijn passie voor sporten begon al vanaf het eerste leerjaar. De lessen lichamelijke opvoeding waren toen al echte hoogtepunten, stil zitten was een straf. Vanaf mijn twaalfde spendeerde ik tussen de 15 à 20 uren per week aan tennis en conditietraining. Sportwetenschappen aan de UGent studeren was voor mij op dat moment de evidente keuze.

Vanaf het tweede jaar heeft anatomie, de werking van het lichaam en biomechanica mij de uren afzondering volledig doen vergeten. In het derde jaar had ik iets horen waaien over chiropraxie. Een medestudent, Pierre Mercier, die al afgestudeerd was als Licentiaat LO, zat toen in de VS aan het Palmer College of Chiropractic. Na het lezen van een gepassioneerde brief over zijn studies en meerdere telefonische gesprekken met hem en met zijn ouders, ben ik alle stappen beginnen te ondernemen om die studies te kunnen aanvangen, aansluitend op het beëindigen van mijn diploma.

De keuze voor chiropraxie is de nagel op de kop geweest, een beroep dat mij op het lijf geschreven is. Werken aan mijn handvaardigheden en mij verdiepen in functionele neurologie, biomechanica, anatomie en fysiologie, de vakliteratuur nalezen en weten dat ik fantastische dingen met mijn handen kan doen om mensen te helpen, geeft mij elke dag opnieuw een enorme voldoening.

Naast mijn overdosis passie sta ik nagenoeg dagelijks stil bij het feit dat het menselijk lichaam een enorme capaciteit vertoont om zichzelf te herstellen en steeds opnieuw naar evenwicht streeft. Intussen heb ik meer dan 10 000 mensen in de praktijk leren kennen, onderzocht en behandeld. In de loop van de jaren heb ik dagelijks mijn verwachtingen moeten bijstellen en ben ik verbaasd geweest over de complexiteit van het menselijk lichaam en de geest, “a humbling experience” bij momenten.

Hopelijk laat mijn lichaam mij toe om deze fantastische job nog lang te mogen uitoefenen en ik kus mijn handen voor de voorbije jaren. Bij deze dank ik mijn ouders, Pierre Mercier die de chiropractor in mij heeft losgemaakt en alle patiënten die mij hun vertrouwen hebben geschonken in de loop van de jaren.”