Wat mag je verwachten van chiropraxie?

 
 

Een logische benadering en een wetenschappelijke onderzoeksmethode van de werking van het bewegingsapparaat, vooral gericht op de wervelkolom. Relatief pijnloze technieken om een gestoorde functie op te sporen en klachten te verhelpen zonder verdoving en zonder medicatie.

  • Aanzienlijke verbetering op 1 tot 3 behandelingen voor recente klachten (sinds dagen).
  • 3 tot 6 behandelingen voor klachten die een paar weken aan de gang zijn.
  • 6 tot 8 behandelingen voor klachten die maandenlang aanwezig zijn.
  • 8 tot 12 behandeling voor klachten die al jaren bezig zijn.

Chiropraxie is uiteraard geen wondermiddel, je geneest er geen ziektes mee maar het effect op de levenskwaliteit (Qualtiy-Adjusted Life-Years) is aanzienlijk.

Problemen die hun oorzaak vinden in de rug kunnen doorgaans met veel succes behandeld worden maar geef je lichaam de tijd en de mogelijkheid om te herstellen en te genezen.

Stel je verwachtingen realistisch in en kijk naar de normale, standaard genezingstijden in functie van de graad en de hoeveelheid complicerende factoren.

Haak niet volledig af van zodra de meeste klachten onder controle zijn maar volg het advies en het lange-termijn behandelingsplan van de chiropractor om een duurzaam resultaat te bekomen. Zorg dat je niet in een “jojo-patroon” vervalt door halve oplossingen.

Wil je meer weten, raadpleeg dan onze FAQ’s. Daar staan veel vragen die anderen al hebben gesteld.